17 Temmuz 2010 Cumartesi

Kara Büyü Sura Gelişimi Tam klavuz | Stat Dağılımı

Merhaba arkadaşlar. Birçok kişinin karakter gelişiminde gerek skiller, gerek statüler, gerekse itemler için yanlış bilgiler verdiğini gördüm. Bende bir klavuz hazırlamak istedim. En azından bunlar benim görüşlerim...
1.Ateş Hayaleti:
Ateş Hayaleti skilli master seviyesinde Karanlık Vuruş, Ateş Vuruş ve Hayalet Vuruş skillerle eşit vuran bir skilldir. Ancak onlar aktif skiller değildir kullanmak için belirli bir süre ister. Ateş Hayaleti skillinin ise belirli bir vuruş düzeni vardır ve her 3 snde bir belli bir hedefe isabet eder. Bir iyi yönü ise wslerde sersemleten bir skill kullanıldığında durmaması karakter serssemleyince bile vurabilmesi...
2.Karanlık Küre:
Karanlık Küre skilli karabüyü suranın en çok vuran skillidir. Ama bir yandan da en uzun sürede dolan karabüyü skillidir. Bu yüzden pek master yapılmadığına pek çok kez şahit oldum. Karabüyü Suraların vsleri genelde kısa sürer. Karanlık Kürenin bunda etkisi çok büyüktür. 2. master olarak Karanlık Vuruş da seçilebilir. Ancak karanlık vuruşun damage i Karanlık Küre'den oldukça azdır. Bu yüzden Karanlık Küre benim kesin tercihim..

3.Karanlık Koruma:
Karanlık Koruma skilli karabüyü suralar için çok önemlidir. Özellikle verdiği Zarar Azalması değeri hayati önem taşır. Alınan zararları özellikle skill vuruşlarını çok büyük oranda düşürür. Bu sebepten dolayı Karanlık Koruma skilli kesinlikle master yapılmalıdır.
4.Karanlık Vuruş:
Karanlık Vuruş skilli karabüyü suraların en kısa zamanda dolan skillidir. Her ne kadar vuruş değeri az olsa da kısa sürede dolduğu için Ateş Vuruş ve Hayalet Vuruş skillerinden daha iyidir. Bazı arkadaşlar hem büyü hızına hem deouan verdikçe Karanlık Vuruş'tan fazla vurduğuna güvenip Hayalet Vuruş'u master yapar. Evet puan verdikçe Karanlık Vuruş'tan daha fazla vurur. Ancak Hayalet Vuruş skilli 12 sn de Karanlık Vuruş ise 7 sn de dolmaktadır. Büyü Hızı yapınca Hayalet Vuruş'un hızının ciddi şekilde ineceğini söyleyebilirsiniz. 145 büyü hızına sahip olduğumuzu düşünürsek Hayalet Vuruş yaklaşık 7 saniyeye düşer. Fakat bu büyü hızı ile Karanlık Vuruş skilli yaklaşık 4 saniyeye iner. Yani arada hala ciddi bir süre farkı vardır.
5.Hayalet Vuruş:
4. master ı açtığımız zaman geriye Hayalet Vuruş ve Ateş Vuruş skilleri kalıyor. Ben 5. master olarak Hayalet Vuruş'u yapmanızı öneririm. Nedeniyse Ateş Vuruş' un Hayalet Vuruş' un süresinin 2 katından da fazla sürede dolmasıdır.2 skillde 1 puandayken Ateş Vuruş skilli ile aralarında en azından düşük seviyelerde ciddi bir vuruş farkı olduğu gözüküyor. Ancak Hayalet Vuruş skilline puan verildikçe çok fazla vuruş artar. 2 skillde master seviyesinde neredeyse eşit vuruş gücü verir.
6.Ateş Vuruş:
5. master sonunda bir tek Ateş Vuruş skilli kalıyor. Bu skill alan skilli olduğu sebebiyle genellikle kasarken tercih edilen bir skilldir. Puan verecek başka bir skill olmadığından en son bu skille puan verilmelidir. Ateş Vuruş asla kötü bir skill demiyorum. Ancak diğer skillere bakılırsa en son puan verilecek skilldir. Bildiğimiz üzere tüm skillerimizi 17 puanda açsak da 6. master ı açamıyoruz. Son skill 15 de kalır.


Stat Dağılımı:
Kara büyü surada önerilen iki çeşit dağılım seçeneği vardır.
1) 2 INT, 1 VIT: Bu dağılım, kara büyü sura için en ideal dağılımdır. INT arttıkça büyü hasarınız artar. Aynı zamanda VIT de verdiğinizden HP'niz yüksek olur ve yatmanız zorlaşır. Böyle geliştirirken orta derecede hasar verir ve orta derecede hasar alırsınız. Yani ne çok güçlü, ne de çok güçsüzdür (Belli bir levela kadar tabiki de). Bu dağılımı daha ayrıntılı anlatmak gerekirse:

INT fullenene kadar 2 INT, 1 VIT gidilir. INT fullenince tam VIT verilir. VIT de fullenince iki seçeneğiniz vardır. Ya tam DEX ondan sonra tam STR verirsiniz ya da 5 DEX 1 STR verirsiniz. Seçim size kalmış.

2) Full INT daha sonra full VIT: Bu dağılım yeni başlayanlar için önerilmez. INT arttıkça verdiğiniz büyü hasarı artar. Ancak HP'niz az olduğundan çok kolay yatarsınız ve kendinizden yüksek leveldaki yaratıkları keserken çok pot harcarsınız. Eğer itemlarınız ve savunmanız çok iyi değilse vs'lerde başarısız olursunuz. Ancak itemlarınızı iyi seçerseniz, HP ve yaşam enerjisi bonuslu itemlar kullanırsanız çok sağlam olursunuz. Şöyle açıklayayım. INT'iniz yüksek olduğundan büyülerinizle bvereceğiniz hasar çok yüksek olur. Itemlarınızda da HP veren bonuslar olduğunu düşünelim. HP'niz de yüksek olur. Hem INT hem VIT yüksek olduğundan düşük levellarda iyi vurur ve zor yatarsınız. Ancak bu dediklerim sağlam itemlarınız varsa geçerli. Eğer daha önceden iyi itemlarınız yoksa ilk seçeneği tercih etmeniz önerilir. (Daha önceden dediğim, önceden başka bir karakter kasıp oradan gelen itemlar varsa anlamında.) Bunu da ayrıntılı açıklamak gerekirse şöyle olur: İlk başta INT fullenene kadar sırf INT verilir. INT fullenince tam VIT verilir. İkisi de fullenince 1 dağılımdaki gibi iki seçeneğiniz vardır. Ya tam DEX ondan sonra tam STR verirsiniz ya da 5 DEX 1 STR verirsiniz. Seçim size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder